Synthesit™ prieš vėžį

Synthesit™ prieš vėžį

Kartu su Vladislavu Aleksandrovičiumi Karabanovu, Synthesit™ kūrėju, Marina aptarė mokslinio darbo rezultatus, patvirtinančius puikų Synthesite priešvėžinį aktyvumą be toksinio poveikio sveikoms ląstelėms. Kviečiame paskaityti tekstinę interviu versiją.

Vladislav Karabanov: Ar, be Synthesit™, yra rinkoje kas nors, turintis panašių savybių?

Marina Dukhinova: Bet kokiu atveju, manau, nežinau jokių mono preparatų – preparatų, kurių pagrindą sudaro viena veiklioji medžiaga, pasižyminti panašiomis savybėmis.

Vladislav Karabanov: Marina, ačiū, kad atvykote pas mus iš Sankt Peterburgo, kuri turėjo būti ilga kelionė. Jūsų mokslinių tyrimų sritis, kurioje daugiausia dėmesio skiriama navikų linijoms ir ląstelių modeliams, sukėlė mūsų susidomėjimą. Ar galite trumpai pasakyti, ką visa tai reiškia?

Marina Dukhinova: Taip, žinoma, Vladislav. Visų pirma, dėkoju už pakvietimą ir man labai malonu bendradarbiauti su Synthesit™ kaip potencialiu produktu, galinčiu gydyti ir užkirsti kelią (lėtinėms) su ląstelėmis susijusioms ligoms. Pasirinkome savo tyrimo kryptį – navikų linijas, nes vėžio problema natūraliai išlieka viena aktualiausių dabartinės sveikatos priežiūros problemų. Susirgome viena iš labiausiai paplitusių formų – gaubtinės žarnos vėžiu. Pacientai, kenčiantys nuo to, dažnai reikalauja nuolatinio gydymo, todėl mums buvo įdomu pamatyti, kaip Synthesit™ kaip maisto papildas yra skirtas šioms specifinėms naviko ląstelėms ir palieka normalias ląsteles ramybėje. Atlikdami tyrimą nustatėme, kad Synthesit™ kovoja su gaubtinės žarnos vėžio naviko ląstelėmis ir slopina jų vystymąsi, o tai, mūsų nuomone, yra gana efektyvi. Tuo pačiu metu jis yra saugus normalioms ląstelėms – taigi sveikoms. Pirmas klausimas, kuris mums kilo, yra tai, kuo pagrįstas Synthesit™ poveikis.

Vladislav Karabanov: Taip, kaip manote, koks tai mechanizmas?

Marina Dukhinova: Kadangi Synthesit™ yra geležies papildas, o gaubtinės žarnos vėžio ląstelės yra įpratusios gyventi aplinkoje, kurioje yra mažai deguonies ir maistinių medžiagų, galima pagrįstai manyti, kad oksidacinis stresas, būtent reaktyviųjų deguonies rūšių susidarymas, yra svarbus mechanizmas. Synthesit.™ veikimo gali būti. Be to, šis oksidacinis stresas specifiškai veikia naviko ląsteles, tačiau normaliose žmogaus ląstelėse nepasireiškia.

Vladislav Karabanov: Storosios žarnos vėžio naviko ląstelės iš esmės išsivysto dėl hipoksijos, ty dėl deguonies trūkumo.

Marina Dukhinova: Kuo daugiau hipoksijos, tuo labiau auga gaubtinės žarnos vėžio naviko ląstelė. Tai su sąlyga, kad navikas jau yra dabartinėje vystymosi stadijoje. Šiuo metu mediciniškai neįmanoma nustatyti šių navikų jau ankstyvose vystymosi stadijose. Paprastai šiuose navikuose jau matome gana didelius navikus, kurie visada turi hipoksijos simptomus, ypač centrinėje naviko dalyje, kur trūksta deguonies, o maistinės medžiagos ir vaistai vos prasiskverbia. Dėl to mums visada sunku gydyti šiuos specifinius navikus.

Vladislav Karabanov: Taigi gaubtinės žarnos vėžys išsivysto, kai deguonies lygis yra mažas.

Marina Dukhinova: Teisingai.

Vladislav Karabanov: Tai reiškia, kad Synthesit™ aktyvina kraujodaros sistemą, suaktyvina deguonies pernešimą ir taip sukuria slegiančią aplinką gaubtinės žarnos vėžio augliui (-iams), kurie dėl to miršta, o normalios sveikos ląstelės praktiškai nepažeidžiamos.

Marina Dukhinova: Nors mes tiksliai nežinome, kaip Synthesit™ veikia, tai yra viena iš hipotezių. Būtent, kad jis gali pagerinti kraujotaką ir deguonies tiekimą į naviko ląsteles, o tai pablogina jų gyvybingumą. Deguonies trūkumas yra toks pagrindinis jų egzistavimo veiksnys. Tuo pačiu metu pati geležis gali veikti kaip toksiška medžiaga navikinėms ląstelėms ir sukelti reaktyviųjų deguonies formų susidarymą, iš esmės naikindama pačias naviko ląsteles.

Vladislav Karabanov: Jau dabar galime pakankamai užtikrintai pasakyti, kad Synthesit™ veikia kaip prevencinė priemonė. Žinoma, turime atlikti daugiau bandymų, kad išsiaiškintume, kaip ši sistema veikia ir kodėl mes matome tokį teigiamą poveikį mūsų in vitro modeliuose.

Vladislav Karabanov: Sakėte, kad atlikote eksperimentus su nanostruktūromis, nanomedžiagomis, nanomikroelementais ir rezultatas, galima sakyti, buvo visiškai kitoks. Žmonės mūsų klausia, kuo skiriasi įprasta geležis ir „Synthesit“?

Marina Dukhinova: Tiesa, nanomedžiagos savo veikloje elgiasi kiek kitaip. Faktas yra tas, kad jie nėra tokie specifiniai, sakyčiau, nėra labai specifiniai, palyginti su Synthesit™. Tikėtina, kad jie nužudys ir sveikas ląsteles, ir naviko ląsteles, ir tai yra pagrindinė šiuolaikinių nanoterapinių metodų problema. Žinoma, yra keletas būdų, kaip nanoterapiją derinti su kitais metodais, įskaitant konkretesnį nanodalelių pristatymą į naviko vietą, tokiu atveju gydymas yra pagrįstas. O apie sisteminį nanodalelių naudojimą bent jau gydant gaubtinės žarnos vėžį negalima, nes tai labai nesaugu pacientui.

Vladislav Karabanov: Taigi, kadangi jos yra nanodalelės, jos taip pat naikina sveikas ląsteles.

Marina Dukhinova: Teisingai.

Vladislav Karabanov: Jie taip pat gali paveikti sveikas ląsteles, o Synthesit™ yra saugus sveikoms ląstelėms. Taip pat anksčiau supažindinau jus su eksperimentu su beždžionėmis, kurio metu padidėja trombocitų skaičius. Nesu gydytojas ar biologas, mums apskritai labiau rūpi fizika ir chemija. Bet man buvo įdomu, ar sutinkate, kad Synthesit taip pat gerina kraujotaką? Jūsų mintys yra susijusios su šiuo tyrimu ir mintimi, kad Synthesit™ tuo pačiu pagerina kraujotaką.

Marina Dukhinova: Tiesą sakant, tai labai įdomus pastebėjimas. Labai džiaugiuosi, kad man taip pat pavyko atkreipti dėmesį į šiuos rezultatus ir padaryti tam tikras preliminarias išvadas. Gerai žinomas faktas apie trombocitus yra tai, kad jie turi svarbių augimo faktorių. Augimo faktoriai, prisidedantys prie kraujagyslių atsinaujinimo ir centrinės nervų sistemos atsinaujinimo. Paprastai trombocitai negali patekti į smegenis, tačiau kalbant apie žmones, turinčius priešinsultinį ar insultą, sutrinka centrinės nervų sistemos izoliacija nuo kraujo ir trombocitai pradeda patekti į smegenis, o jei šios srovės stimuliuojamos. naudojant Synthesit™, tai gali būti teigiamas veiksnys. Be to, ekspertai man sakys, kad tai gali būti ir rizikos veiksnys – trombozės veiksnys, bet tuo pat metu, kaip pastebėjote, pastebime kraujo takumo pagerėjimą, o kartu ir trombozės rizikos sumažėjimą.

Vladislav Karabanov: Jūs atlikote keletą eksperimentų su šiais ląstelių modeliais su skirtingomis medžiagomis, preparatais, medžiagomis. Ar yra kažkas panašaus į Synthesit™?

Marina Dukhinova: Bet kokiu atveju, manau, kad kiti monopreparatai – vaistai, kurių pagrindą sudaro viena veiklioji medžiaga, turintys panašių savybių – man dar nežinomi. Vaistai, kuriuos iš pradžių bandome, paprastai turi didelį toksiškumą sveikoms ląstelėms, o čia Synthesit™ yra palankesnis palyginimas su tais, kuriuos turėjau galimybę tirti anksčiau, o tai tikrai yra naudingas veiksnys pacientams. Tuo pačiu metu tai galima įveikti naudojant kai kurių medžiagų derinius, tačiau šiuo atveju kalbame apie Synthesit™ kaip monovaistinį preparatą. Ir vėlgi, tai supaprastina medžiagos gavimo užduotį ir kai kuriuos šalutinius poveikius.

Vladislav Karabanov: Tyrimas tęsiamas. Tikiuosi, kad ir toliau dirbsime su Marina. Labai ačiū, Marina. Manau, kad mes daug rašysime, informuosime ir kalbėsime apie savo pasiekimus. Ačiū!

Marina Dukhinova: Ačiū už pakvietimą. Be jokios abejonės, dirbsime ties tuo ir norėtume išnaudoti visą Synthesit™ potencialą išbandydami jį daugelyje kitų eksperimentinių sistemų.

 

Spausdinti   El. paštas